Faldvildtundersøgelser bliver hos DTU, Center for Diagnostik

torsdag 25 jul 19
|

Kontakt

Heidi Huus Petersen
Seniorforsker
DTU Sundhedsteknologi
93 51 16 45
Faldvildtundersøgelser, forskning og rådgivning inden for vildtsundhed bliver hos DTU, Center for Diagnostik i samarbejde med Ålborg Universitet i endnu 4 år.

I marts i år blev faldvildtundersøgelserne sammen med den faglige rådgivning af ministeriet udbudt igen for en 4-årig periode. Udbuddet er nu afsluttet, og konsortium bestående af os her på DTU - Center for Diagnostik og Aalborg Universitet skal de næste fire år foretage faldvildtundersøgelserne, og rådgive Miljø- og Fødevareministeriet om sundhedstilstanden hos vilde fugle, land- og havpattedyr.

Miljø- og Fødevareministeriet er ansvarlige for administration og lovgivning om forvaltning af Danmarks vilde fugle og pattedyr, og her er der behov for et stærkt fagligt grundlag at administrere ud fra. Til dette grundlag hører viden om sundhedstilstanden i de danske vildtbestande. Miljøstyrelsen har derfor behov for, at der foretages en løbende overvågning af sundhedstilstanden i danske vilde fugle og pattedyr. Dette sker på baggrund af faldvildtundersøgelser, der er obduktioner af indsendt selvdødt, trafikdræbt eller nedlagt vildt. Obduktionerne laves for at undersøge sygdomsbelastning og dødsårsag hos de enkelte dyr.

Faldvildt kan indsendes af alle. Man afholder selv udgifterne til forsendelsen, mens Miljøstyrelsen finansierer undersøgelserne. Efter endt undersøgelse får indsender direkte besked om resultatet. Se mere om vildtsygdomme og hvordan du indsender faldvildt på http://www.vildtsundhed.dk/

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://diagnostik.dtu.dk/om-os/nyheder/nyhed?id=04342662-4EA1-4EDF-A28E-C6DB845C7C6D
3 DECEMBER 2020