Image supplied

Søges: EU borgeres hjælp i kampen mod afrikansk svinepest

torsdag 10 sep 20

Den Europæiske Sikkerhedsautoritet, EFSA, blæser til kamp mod afrikansk svinepest ved at udruste EU’s befolkninger med viden om tegn på sygdommen, og hvordan man indrapporterer mistænkte tilfælde.

Mellem 2016-2020 er mere end 1,3 millioner svin døde i Europa som følge afrikanske svinepest. Det høje antal døde dyr skyldes, at det kun er muligt at begrænse spredningen af sygdommen ved at aflive alle dyr i en positiv besætningen, samt at der er mange besætninger i nærområdet.

På nuværende tidspunkt findes hverken en vaccine imod eller måder at behandle sygdommen. Derfor er det vigtigt, at landmænd, jægere, turister og dyrlæger ved, hvordan de skal agere, hvis de fatter mistanke om smitte i enten opdrættede svin eller vildsvin.

For at hjælpe i kampen mod den smitsomme sygdom har EFSA lanceret et website med information om tegn på sygdommen, og hvad folk skal gøre, hvis de mistænker, at et dyr er smittet.

Afrikansk svinepest er aldrig blevet konstateret i Danmark, men sygdommen er fundet i 11 andre europæiske lande – deriblandt Polen i områder tæt på grænsen til Tyskland. Sygdommen er ikke en zoonose og kan således ikke smitte fra svin til mennesker.

Læs mere

Få mere information om afrikansk svinepest på EFSA’s website: Stop African Swine Fever.

Fødevarestyrelsens website har også information om udviklingen i afrikansk svinepest i EU og tiltag, der skal forebygge, at sygdommen kommer til Danmark.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.