Ringtest på hesteparasitter ved flotationsprincippet

Målgruppe

Ringtesten, som afvikles én gang årligt, er et tilbud til dyrlæger, dyreklinikker, dyrehospitaler og diagnostiske laboratorier m.fl., som beskæftiger sig med diagnostik af hesteparasitter.

Testen er et redskab til at vurdere pålideligheden af parasitdiagnostikken i klinikken eller på laboratoriet - og opnå højeste diagnostikkvalitet i hverdagen.

Metode og fremgangsmåde

Ringtesten tilbydes foreløbig til hesteparasitter ved flotationsprincippet (ikke bændelorm).

Du modtager 6 gødningsprøver, som vil være positive for én eller flere parasitter, der er almindeligt forekommende hos danske heste. Negative prøver vil også forekomme. 

Prøverne skal undersøges med jeres foretrukne metode. Efterfølgende noteres det om prøven er positiv eller negativ, hvilke typer æg der er fundet og en vurdering af antallet af æg (udskillelsesniveauet). I den individuelle rapport vil hver prøve blive noteret som enten:

  • ”korrekt” (korrekt identificering af positive og negative prøver, korrekt identificering af æg-typen, og korrekt vurdering af udskillelsesniveauet) eller
  • ”ukorrekt” (forkert identificering af positive og negative prøver, forkert identificering af æg-typen, eller forkert identificering af udskillelsesniveauet)

Ved tilmelding får du et personligt log-in til en database, hvor resultaterne skal indtastes. Efter deadline for indrapportering af resultater vil du på din personlige side kunne se din præstation og hente en individuel rapport, samt en anonymiseret rapport over ringtestens samlede resultater angivet ved individuel laboratoriekode.

Tilmelding og pris
Prisen for deltagelse 1 gang årligt er 2.000 kr. ekskl. moms. og inkluderer 6 gødningsprøver med ukendt antal parasitæg samt efterfølgende rapport.

Ønsker du at deltage i ringtesten for hesteparasitter, sendes en mail til parasitolog Heidi Huus Petersen med emnet ringtest. Derefter vil du modtage en mail med log-in til din personlige side, hvor resultaterne skal angives.

I mailen oplyses:

  • hvor prøverne skal sendes til (navn og adresse)
  • faktureringsoplysninger
  • kontaktperson og e-mail adresse
  • er I allerede kunder hos os, kan praksisnummer blot angives

Tilmeldingsfrist

Frist for tilmelding oplyses i løbet af 2021. 

Forbehold

Ringtesten er et værktøj til vurdering af jeres kompetencer, ikke en akkreditering. Center for Diagnostik DTU forbeholder sig ret til at bruge resultater til en evt. publicering, dog vil resultaterne altid være angivet anonymt og ved brug af laboratoriekoden, så resultaterne ikke kan spores tilbage til det deltagende laboratorie/klinik.

Kontakt

Heidi Huus Petersen
Seniorforsker
DTU Sundhedsteknologi
93 51 16 45
https://diagnostik.dtu.dk/Ydelser/Ringtest/Parasitologi-hest
10 MAJ 2021